Accommodatie


Afbeelding 1:

Hier worden de vloerbalken geplaatst en zie je de PVC buizen Ø110 al op positie. Deze PVC buizen zijn voor die tijd al vol gegoten met beton en hebben wij met een draadstang hard laten worden. De vloerbalken worden bevestigd over de draadstangen heen en vastgezet met moeren. Voordat je dit kunt doen zullen er gaten geboord moeten worden. Uiteraard staan de buizen en balken zo goed als waterpas.


Afbeelding 2:

De houten achterwanden en zijwanden zijn hier al geplaatst ze zijn vastgezet met Torx schroeven ( ca. 70mm lang ).


Afbeelding 3:

Hier worden de voorwanden geplaatst inclusief raamkozijnen en deurkozijnen.


Afbeelding 4:

Het dak wordt voorzien van dakbalken en panlatten.


Afbeelding 5:

Hier zijn de dakpannen en hoekpannen al geplaats. De nokvorsten moeten nog


Afbeelding 6:

De vloer en wanden aan de binnenkant worden voorzien van piepschuim en dubbelwandig gemaakt. De vloer en de wanden aan de buitenkant worden voorzien van een verflaag.


Afbeelding 7:

De broedkooien zijn hier in rijen van vier geplaatst. Deze broedkooien kun je bestellen via verschillende internetsites in verschillende maten.


Afbeelding 8:

De vloer wordt voorzien van kippenroosters. Deze roosters zijn gekocht via marktplaats en erg handig als je weinig tijd hebt om je hok schoon te maken. De vloer wordt uiteraard voorzien van vocht opnemende korrels. 


Afbeelding 9:

Ook wordt er rekening gehouden met de ventilatie in het hok. Je ziet een opening van 50cm in het plafond, afgedicht met vierkantgaas. Tevens lopen mijn dakpannen 10cm door, waardoor nog meer zuurstof in het hok komt. Deze ventilatie sleten zijn ook weer afgedicht met vierkantgaas. Verder is het van belang dat je ruimte vrij houdt in het nok van het dak ca. een meter voor doorstroming van verse lucht.