Op bezoek bij


17-03-2024 - Op bezoek bij Gerrit Vroomen uit Eindhoven ( LIGHT TOWN PIGEONS - BREEDING LOFT )

 

Een week geleden ben ik samen met mijn vader ( ook een Gerrit ) op bezoek geweest bij Gerrit Vroomen uit Eindhoven ( Beter bekend als  LIGHT TOWN PIGEONS - BREEDING LOFT ). Bij Gerrit heb ik in 2023 op de duivenbeurs in Utrecht twee jongen gekocht uit de lijnen van Jan Hooymans. Het mooie van dit verhaal was dat ik eigenlijk 10 euro te kort kwam en nog geld bij moes pinnen om de twee jongen te kopen. Aangezien het pinnen op de beurs vrij lastig was, zei Gerrit Vroomen "Veel succes ermee !!". Dit geeft al aan dat Gerrit een beginnende liefhebber wel wat gunt. De Jongen had ik gekocht om gewoon eens te proberen, aangezien de afstamming mij wel aansprak. Één van die jongen uit het zelfde nest de "216" had ik overgehouden na het africhten en de ander de "215" ben ik helaas kwijt geraakt. Ik zeg  met nadruk helaas, want de "216" vloog op mijn hok geweldig !!  Hieruit blijkt maar weer dat je ook bij gekochte duiven van een goeie kweker, toppers kan overhouden. De "216" was op mijn hok de beste jonge duif en stond nog bij de Jonge duivenkampioenschap 8ste in Rayon 5, zie onderstaande afbeelding. De laatste verre vlucht  heb ik de "216" niet meer gespeeld, aangezien ik het risico te groot vond qua weer.  Dit jaar 2024 heb ik bij Gerrit Vroomen ook weer een aantal mooie jongen gekocht van topliefhebbers uit Nederland en België. Gerrit Vroomen is een top kweker, die alleen bij echte topspelers in Nederland en België duiven koopt om mee te kweken. Bij Gerrit hebben we uiteraard weer gezellig gekletst over de duiven en de mooie resultaten die gehaald zijn in 2023, Gerrit bedankt!! 

 

www.lighttownpigeons.nl

 

Laat het nieuwe vliegseizoen maar weer beginnen.

 

Groeten Gerwin

 


09-04-2022 - Op bezoek bij Jan Oost uit Elp

 

Een aantal weken geleden ben ik op bezoek geweest bij Jan Oost uit Elp. Jan Oost is een topliefhebber op de Midfond en de Fond, die al jaren meedraait aan de top in afdeling 10. Daar heb ik een aantal prachtige jonge duiven gekocht uit de lijnen van Leo Heremans, Comb. De Vries en Anton Ruitenberg. Ik ben daar heel erg blij mee en wil Jan Oost daarvoor bedanken. We hebben die middag in Elp weer gezellig gekletst over de duivensport en het nieuwe seizoen die er weer aan zit te komen. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen, ik heb er zin in!

 

Groeten Gerwin 

 


06-03-2022 - Op bezoek bij Comb. Jonkers-Pit uit Wolvega

 

Vandaag op bezoek geweest bij onze duivenvrienden uit Wolvega Akejan Pit en Jan Jonkers of terwijl Comb. Jonkers-Pit. Ik heb daar een aantal zeer mooie jonge duiven gekocht uit de lijnen Bliksem van Gaby van der Abeele, Harry van Jan Hooymans, Vader en Moeder Mathieu van B. Martens & Zoon en Wondere Drik van G. Koopman. Ik ben hier heel erg blij mee. We hebben weer gezellig gekletst over de duiven, laat het nieuwe seizoen maar weer beginnen.

 

Groeten Gerwin 

 


22-02-2022 - Wessel Regtop †

 

Beste Wessel,

mijn duivenvriend, we zullen je missen !!

Ik heb echt heel veel aan jou te danken in de duivensport.

Je blijft altijd in mijn gedachten.

Ik ga zeker hard vliegen met jouw duiven, zodat je van boven trots om mij kan zijn.

Het ga je goed kerel ;) 

 

Groeten Gerwin

 


20-03-2021 ( Op bezoek bij Henk Storm )

 

Zaterdagochtend ben ik gezellig op bezoek geweest bij Henk Storm in Surhuisterveen, om een aantal topduiven op de foto te laten zetten. Henk maakt prachtige duivenfoto’s ( single, collages en diploma’s, maar ook oog- en vleugelfotografie behoren tot de mogelijkheden ). Henk onderscheid zich door de duiven zo mooi en natuurlijk mogelijk te fotograferen en neemt ook de tijd voor de bewerking. Hij heeft dan ook zeker oog voor de details, daarom gaan veel liefhebbers bij hem langs om hun toppers op de foto te laten zetten. Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat over 2 á 3 weken.

 

Zit u ook na te denken om uw duiven op de foto te laten zetten, dan zal ik zeker eens zijn website bezoeken http://www.postduiven-fotograaf.nl/

 

Henk alvast bedankt, top!